Recept voor bananencake
Recept voor bananencake
Vraag jij je ook af wat je moet doen nu je door het Corona-virus meer tijd thuis door moet brengen?
Daarom leek het mij leuk om de komende tijd gezonde recepten delen. Dus trek dat keukenschort uit de kast en maak wat lekkers!
Vandaag trap ik af met de welbekende bananencake of bananenbrood. Net hoe je het wil noemen. Ik zelf zie het meer als cake, zeker als je naar de ingrediënten kijkt. Trouwens het is ook een prima ontbijtje, eventueel een lekker laagje pindakaas erop en hoppa. Deze cake is ideaal om in te vriezen. Laat hem goed afkoelen, snij in plakken en vries in. Zo heb je altijd wat lekkers in huis!
Voor 1 bananencake (+/- 10 plakken)
Ingrediënten:
- 3 grote rijpe bananen (of 4 kleine)
- 100 gram havermout
- 100 gram volkoren meel (speltmeel, boekweitmeel, havermeel)
- 80 ml melk naar keuze
- 2 eieren
- 2tl bakpoeder
- 2tl kaneel
- 50 gram rozijnen
- 50 gram ongezouten notenmix
- Evt. Sesamzaadjes/ pompoenpitjes om de bovenkant te versieren
Keukengerei:
- siliconen cakevorm (als je deze niet hebt gebruik dan een normale cakevorm en bekleed deze met bakpapier)
- mengkom
- blender/staafmixer/keukenmachine
- scherp mesje
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bananen samen met de melk, de eieren en de havermout in de blender en zet de blender aan tot het een dunne massa is.
- Giet het banaanmengsel in een mengkom.
- Voeg het meel, het bakpoeder en de kaneel toe en roer alles goed door.
- Hak de noten met een scherp mes in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen bij het mengsel.
- Roer alles goed door elkaar. Het mengsel hoort behoorlijk dik te zijn, als dit niet het geval is, voeg dan nog wat extra meel of havermout toe.
- Verdeel het mengsel over de siliconenvorm. (Strooi evt. wat sesamzaadjes over de bovenkant)
- Zet de vorm in de oven gedurende 45 minuten. Is deze nog niet mooi bruin geworden, laat hem dan nog 5 min langer in de oven staan.
- Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen!!
