Easy courgette-soep
Easy courgettesoep
Zit jij ook thuis en vind je het moeilijk om gezond te blijven eten? Of heb je gewoon zin om een keer wat anders uit te proberen of om te koken? Zoals beloofd zal ik de komende weken gezonde recepten delen. Vandaag dit recept voor een easy courgettesoep. Ideaal voor bij de lunch. Alle ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en binnen 20 minuten tover jij een heerlijke en gezonde soep op tafel, wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor een grote pan soep:
– 2 courgettes
– 1 ui
– 1 grote teen of 2 kleinte teentjes knoflook
– 1 (groente)bouillonblokje
– Peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 600ml water
– 100ml kookroom light/ Alpro soya cuisine light
Keukengerei:
– Soeppan / grote pan/ braadpan
– Spatel
– Soeplepel
– Snijplank
– Mes
– Blender/ staafmixer
Bereidingswijze:
- Snij de knoflook en de ui*
- Verhit op hoog vuur de olijfolie in de soeppan
- Voeg de ui en de knoflook toe en roer goed door
- Snij ondertussen de courgette in grove plakken*
- Kook het water in de waterkoker
- Voeg de courgettes toe aan het ui en knoflookmengsel en bak dit even goed door
- Zet het vuur lager (middelhoog) en voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje en wat peper
- Laat alles goed doorkoken voor ongeveer 10 minuten
- Zet het vuur uit, giet het mengsel in de blender of mix het met de staafmixer tot een glad geheel.
- Doe terug in de pan en zet het voor weer aan
- Voeg de room toe en laat het geheel even koken (zo ontstaat er een soort schuimlaagje, extra lekker!)
- Zet het vuur uit en schep de soep in de soepkommen (voeg evt naar smaak nog wat peper toe).
Je kan de soep afgekoeld in de koelkast 2 dagen bewaren.
*De groente hoef je niet heel fijn te snijden want later zal alles in de blender gaan
