Recept voor havermoutkoekjes
Recept voor havermoutkoekjes
Het tweede recept dat ik wil delen is ideaal om met de kids te maken, knapperige havermoutkoekjes.
Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten van dit recept zelfs al in huis, wel zo makkelijk!
Daarnaast zijn de koekjes een stuk gezonder dan de koekjes uit de supermarkt, win win dus.
Recept voor een bakplaats vol met koekjes
Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– 3 eetlepels bloem (volkoren of tarwebloem)
– 3 eetlepels melk naar keuze
– 3 eetlepels olie (kokosolie of olijfolie)
– 2 eetlepels honing/agave
– 1 eetlepel kaneel
Extra naar keuze toe te voegen:
– stukjes noot
– stukjes pure chocolade
Keukenbenodigdheden:
– Mengkom
– Bakplaat bekleed met bakpapier
– Vork
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom en roer alles goed door met de vork. Gebruik je kokosolie prak dit dan goed fijn.
- Het geheel moet niet te nat zijn, maar wel aan elkaar blijven plakken. Is dit niet het geval, voeg een beetje extra melk toe. Is het te nat, voeg dan nog wat havermout toe.
- Maak op de bakplaat kleine hoopjes en druk deze plat met de vork. Maak ze niet te dik!
- Doe de bakplaat in de oven voor 20 minuten. Kijk na 20 minuten even hoe de koekjes eruitzien. Zijn ze nog niet helemaal bruin, laat ze dan nog iets langer in de oven.
- Laat de koekjes goed afkoelen (dan worden ze lekker knapperig) en bewaar ze dan in een luchtdichte bak of trommel.
Deel een foto van jouw koekjes of baksessie met ons: info@feedingyourperformance.nl of via instagram feedingyourperformance!
