Over Feeding your Performance

Joan Klooster, trotse oprichter en eigenaar van Feeding your Performance.

Over Feeding your Performance 

Mijn naam is Joan Klooster, en ik ben sinds 2019 de trotse oprichter en eigenaar van Feeding your Performance (FyP). Ik vertel je hier graag kort meer over mijn achtergrond en waar mijn passie voor sport & voeding vandaan komt.

De interesse voor voeding ontstond eigenlijk al tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HAN, Nijmegen). Gedurende deze opleiding werd er natuurlijk veel aandacht aan sport besteedt maar veel minder aan voeding. Om meer te weten te komen over voeding ging ik op zoek naar informatie en begon steeds meer gezonde recepten uit te werken, te koken, te bakken en ook te delen met vrienden en kennissen. 

Na mijn studie startte ik mijn loopbaan in Amsterdam als combinatiefunctionaris, waar ik samenwerkte met de GGD binnen het project Jump-In. Binnen dit project ondersteunde ik in het voorkomen en terugdringen van overgewicht onder Amsterdamse basisschoolkinderen. Mede door mijn werkzaamheden binnen dit project kwam ik meer en meer in contact met voeding en besloot ik dat ik mij hier verder in wilde gaan specialiseren om zo mijn kennis uit te breiden. Daarom startte ik met een opleiding tot gewichtsconsulent (Sonnevelt), direct gevolgd door een specialisatie sportvoeding (Sonnevelt).

Na het afronden van deze opleidingen verhuisde ik naar Spanje. Daar leerde ik al vrij snel de sportdiëtiste van FC Barcelona kennen die mij vertelde over een Master voeding voor (top) sporters. Dit leek mij enorm interessant en de perfecte aanvulling op mijn al eerder afgeronde studies in Nederland. Deze Spaanstalige Master aan de Universiteit van Barcelona heb ik met succes afgerond waarbij ik naast theorie ook praktijkervaring op heb gedaan bij FC Barcelona en de internationale tennisacademie Sánchez-Casal. Parallel aan deze opleiding volgde ik nog een extra cursus om op een correcte manier te kunnen meten en wegen, het internationaal erkende ISAK I.

Uit het werken met, en het begeleiden van (top-) sporters haal ik enorm veel energie en voldoening. Daarom besloot ik na deze Master dat het tijd was om mijn opgedane kennis en ervaring over sportvoeding in de praktijk te gaan brengen en zo (top)sporters te gaan begeleiden met hun voeding. Begin 2019 startte ik dan ook mijn eigen onderneming, Feeding your Performance (FyP), sportvoedingsadvies en coaching.

Doordat ik ruim 8 jaar samen heb gewoond en geleefd met een topsporter weet ik wat er gevraagd word in deze wereld en waar je als sporter tegenaan kunt lopen. Ik begrijp het leven van een topsporter. Zelf ben ik ook fanatiek sporter. Na zwaar blessureleed besloot ik te stoppen met voetbal en speel ik nu sinds 2021 padel en loop ik hard bij een atletiekvereniging. In 2022 liep ik mijn eerste marathon, en dat smaakt zeker naar meer. Deze ervaringen gecombineerd met de verschillende studies in Nederland en Spanje maakt dat ik sporters een optimale begeleiding kan aanbieden.