Over Feeding your Performance

Joan Klooster is de oprichter van Feeding your Performance.

Hoe is FYP tot stand gekomen?

De interesse voor voeding ontstond bij haar eigenlijk al tijdens de opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Han Nijmegen). Gedurende deze opleiding werd er natuurlijk veel aandacht aan sport besteedt maar veel minder aan voeding. Om meer te weten te komen over voeding ging ze op zoek naar informatie en begon steeds meer gezonde recepten uit te werken, te koken, te bakken en ook te delen met vrienden en kennissen.

In het vervolg van haar loopbaan werkte Joan in Amsterdam als combinatiefunctionaris samen met de GGD binnen het project Jump-In. Binnen dit project hielp zij met het voorkomen en terugdringen van overgewicht onder Amsterdamse basisschoolkinderen. Mede door dit project kwam zij meer en meer in contact met gezonde voeding en wilde zij zich hier verder in gaan specialiseren. Daarom besloot ze een opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen (Sonnevelt), gevolgd door een specialisatie sportvoeding.

Na deze opleiding verhuisde ze naar Spanje. Al snel maakte zij kennis met de sportdiëtiste van FC Barcelona die haar vertelde over een Master voeding voor (top) sporters. Dit leek haar enorm interessant en de perfecte aanvulling op haar al eerder afgeronde studies in Nederland. Deze Spaanstalige master heeft Joan met succes afgerond waarbij ze ook praktijkervaring op heeft gedaan bij FC Barcelona en de internationale tennisacademie Sánchez-Casal. Uit het werken en begeleiden van (top) sporters haalt zij enorm veel energie en voldoening. Daarom besloot ze na deze Master dat het tijd was om haar kennis over sportvoeding in de praktijk te gaan brengen en zo (top)sporters te begeleiden met hun voeding. Begin 2019 ontstond dan ook Feeding your Performance (FyP), sportvoedingsadvies en coaching.